Praat vandaag over morgen

Je bent hier:

Praat vandaag over morgen

Hoe ziet u de weg naar ouder worden? Welke wensen en verwachtingen heeft u? En zijn die verwachtingen realistisch? Wat kunt u en wilt u nu al doen om prettig ouder te worden? Deze vragen hoeft u niet alleen zelf te beantwoorden. Laten we dit samen doen en vandaag praten over morgen. Praat u ook mee?

Op maandag 18 december bent u van harte welkom in Ahoy. Bereid u voor op een dag vol inspirerende lezingen, interactieve sessies, leerzame workshops en een grote infomarkt.
Laat u inspireren door niemand minder dan Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie, over gezond ouder worden. Beweeg mee met voormalig topschaatser Barbara de Loor. En nog veel meer! Dit is een kans die u niet wil laten liggen!

Meld u snel aan, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! 

Heeft u vragen? Stuur een mail naar info@actiefinrotterdam.nl

Dit evenement is georganiseerd in samenwerking met:

logos-pvom

Workshops

TijdWieWat
11:15 – 12:15

VOL!!!

Diëtisten Coalitie 010

“Goed gevoed ouder worden” een programma over eiwitrijk  eten met een leuke quiz!
11:15 – 12:15OSO  en de Gemeente RotterdamHoe ziet uw leven er over 5 of 10 jaar uit? Hoe denkt u over uw relaties met anderen, over gezond en actief blijven, over zingeving en over mobiliteit, wonen en zorg? Wat vindt u belangrijk als het minder goed met u gaat? Op wie kunt u een beroep doen als uw hulp nodig heeft? Misschien heeft u al beslissingen genomen met het oog op de toekomst. Graag horen we aan de dialoogtafel hoe u de regie houdt over het ouder worden, wat u belangrijk vindt en waar u behoefte aan heeft. En kunt u van anderen horen hoe zij hier tegenaan kijken.
11:15 – 12:15ING‘Fraude herkennen is fraude voorkomen’. Dit is een positief ingestoken workshop die personenhandvatten biedt om zelf oplichters te ontmaskeren. U neemt met deze workshop een kijkje in de manier waarop fraudeurs te werk gaan. Krijg basistechnieken in het herkennen die oplichters veelal gebruiken, ongeacht de vorm waarin de fraude plaatsvindt. Na het volgen van deze workshop bent u eerder in staat fraude te herkennen en te voorkomen.
14:15 – 15:10Theater Werkplaats Oude Rotten

Dansworkshop door Jördis Cordua

Ook al heb je vroeger niet gedanst, er is altijd een moment om ermee te beginnen.

Dansen is de fijnste manier om te bewegen! In deze dansworkshop van Jördis Cordua gaan we dansen op bekende nummers. Zittend of staand, je gebruikt al je ledematen en na afloop voel je je lekker los en vol energie. We dansen individueel.

14:15 – 15:10OSO  en de Gemeente RotterdamZie hierboven
14:15 – 15:10Stadstrainers

Het is zover, je gaat met pensioen. Eindelijk heb je tijd om alles te doen wat je altijd al wilde. Maar hoe pak je dat aan?

Volg de workshop ‘Mijn toekomst in beeld’. In een miniworkshop onderzoeken we samen op een creatieve manier hoe de periode na je pensioen eruit zou kunnen zien. Of misschien ben je al met pensioen en zou je ideeën op willen doen! Mis deze workshop dan niet.

15:15 – 16:00StadstrainersZie hierboven
15:15 – 16:00Opzoomer Mee

Gelukkig oud worden in de straat

Veel mensen willen zo lang als mogelijk zelfstandig blijven wonen in een vertrouwde omgeving. Domweg gelukkig oud worden in je straat of flat. Dat klinkt als muziek in de oren. En bovendien wordt het steeds noodzakelijker omdat verzorgingshuizen zoals die er vroeger waren niet meer zijn. Maar wat is er nu nodig om gelukkig oud te worden in je straat? Wat kunnen buren daarin betekenen In een interactieve workshop gaan we daar met elkaar over in gesprek. Aan de hand van vragen, stellingen en een poll. We hopen aan het eind van de workshop tot een paar gouden aanbevelingen te komen. Voor de deelnemers zelf, voor Opzoomer Mee en voor beleidsmakers.

15:15 – 15:45VOL!!! Happy GymBeweegworkshop
15:15 – 16:00Samen 010

‘Zin in het Leven!’  themabespreking: Verandering

Met elkaar praten over zingevingsvragen is fijn. Nog eens de diepte in, herinneringen ophalen hoe het was, herkennen van je eigen ontwikkeling in je denken bij het ouder worden, maar ook lachen met elkaar of om jezelf.  Aandacht voor levensvragen is geen vanzelfsprekendheid meer als je netwerk bij het ouder worden steeds kleiner wordt. Kom, luister en vertel.

Belangrijke informatie

Wanneer maandag 18 december
Waar Congrescentrum Ahoy
Tijd 10.30 – 16.00 uur
Voor wie Rotterdammers van 60 jaar en ouder.

 

Programma

9.45 uur Inloop deelnemers
10.30 – 11.00 uur opening door wethouder Buijt en Barbara de Loor
11.15 – 12.15 uur workshops/ lezingen / infomarkt
13.00 – 14.00 uur de heer Scherder
14.15 – 16.00 uur workshops / lezingen / infomarkt
16.00 uur einde evenement